Noi
Noi
Henksu koolla
Mikä meitä scolarelaisia yhdistää? Hurahtaneisuus italialaisiin makuihin ja juomiin, hersyvä huumori ja halu palvella vieraitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on jo franciacortat kylmässä ja antipastit valmiina – tulethan viihtymään kanssamme!
Pekka Terävä / Luova johtaja
”Italialaiset ymmärsivät varmaan jo 3000 vuotta sitten, että kaikki, mitä hyvään ruokaan tarvitaan, kasvaa sadan metrin säteellä. Riittää, että on kolme laadukasta raaka-ainetta. Kuten vaikkapa tomaatti, mozarella ja oliiviöljy. Muuta ei tarvita.
Kun aloimme suunnitella Scolarea, oli alusta asti selvää, että raaka-aineiden täytyy olla huippuluokkaa. Muuten olemme vain halpa kopio.”
Kirsi Kedonperä / Ravintolapäällikkö
”Italialaiset ovat tajunneet sen, että elämä on lyhyt, joten siitä kannattaa ottaa ilo irti aina kun mahdollista. Ruoka kokoaa perheet ja ystävät päivittäin yhteen. Yhdessä syöminen on paljon enemmän kuin vain tankkausta, se on tapa kertoa rakkaudesta ja välittämisestä. Iloa tuova hengähdystauko kiireen keskellä. Sitä samaa yhteisöllistä tunnetta haluan myös välittää Scolaressa. Että tänne voi tulla kuin kotiin tai ystävän luokse – nauramaan ja hellittämään hetkeksi.”
Miika Keskitalo / Keittiömestari
”Italialainen ruoka on minulle enemmän kuin reseptiikkaa – se on tunnetta, perinteitä ja yhteisiä hetkiä pöydän ääressä. Kun olin Pariisissa keittiöpäällikönä, tein töitä italialaisen keittiömestarin rinnalla ja hän avasi minulle oven italialaisen keittiön maailmaan. Minua kiehtoo erityisesti italialaisen ruokakulttuurin rehellisyys. Yksinkertaiset raaka-aineet, joiden annetaan loistaa omassa kauneudessaan. Oliiviöljyn pehmeä hehku, vastavalmistetun pastan täydellinen purutuntuma ja tuoreen basilikan tuoksu vievät minut suoraan Italian sydämeen, vaikka olisin keskellä Helsinkiä.”
Jannica Lindfors / Apulaisravintolapäällikkö
”Scolareen tuleminen on aina kuin kotiinsa tulisi! Näin sanoi eräs asiakkaistamme ja se on mielestäni parasta, mitä voi kuulla. On ollut ihana huomata, kuinka moni on löytänyt tiensä meille aina uudestaan ja uudestaan. Osa tulee Scolaren pettämättömien klassikkoiden perässä ja osa haluaa aina maistella uusia makuja. Omia suosikkejani ovat burrata ja mozzarella – voisin syödä niitä kaiken kanssa. Rakastan myös kuohuvia, joten lasistani löytyy usein franciacortaa.”