Sijainti
Fabianinkatu 19
00130 Helsinki
Aukioloajat
Ma- pe 17-24
La 15-24
Olemme joululomalla ma 23.12-to 26.12.
Avaamme jälleen pe 27.12. klo 17
Hyvää joulua!
Lounaat ovat tauolla ja jatkuvat taas ti 7.1.
Yhteystiedot
Noi
Noi
Henksu koolla
Mikä meitä scolarelaisia yhdistää? Hurahtaneisuus italialaisiin makuihin ja juomiin, hersyvä huumori ja halu palvella vieraitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on jo franciacortat kylmässä ja antipastit valmiina – tulethan viihtymään kanssamme!
Pekka Terävä / Luova johtaja
”Italialaiset ymmärsivät varmaan jo 3000 vuotta sitten, että kaikki, mitä hyvään ruokaan tarvitaan, kasvaa sadan metrin säteellä. Riittää, että on kolme laadukasta raaka-ainetta. Kuten vaikkapa tomaatti, mozarella ja oliiviöljy. Muuta ei tarvita.
Kun aloimme suunnitella Scolarea, oli alusta asti selvää, että raaka-aineiden täytyy olla huippuluokkaa. Muuten olemme vain halpa kopio.”
Kirsi Kedonperä / Ravintolapäällikkö
”Italialaiset ovat tajunneet sen, että elämä on lyhyt, joten siitä kannattaa ottaa ilo irti aina kun mahdollista. Ruoka kokoaa perheet ja ystävät päivittäin yhteen. Yhdessä syöminen on paljon enemmän kuin vain tankkausta, se on tapa kertoa rakkaudesta ja välittämisestä. Iloa tuova hengähdystauko kiireen keskellä. Sitä samaa yhteisöllistä tunnetta haluan myös välittää Scolaressa. Että tänne voi tulla kuin kotiin tai ystävän luokse – nauramaan ja hellittämään hetkeksi.”
Adrien Norwood / Keittiömestari
”Make it simple! Ruokaa ei meillä tehdä liian monimutkaisesti tai viilata liian pitkälle. Haluan, että kunkin ruokalajin päämaku pääsee hyvin esille. Oma raaka-ainesuosikkini on munakoiso. Sitä voi valmistaa monella tavalla – ja lopputulos on aina todella herkullinen. Rakkauteni italialaiseen keittiöön syttyi jo nuorena harjoittelijana Kaliforniassa, jossa työskentelin niin pizzeriassa kuin perinteisessä italialaisessa ravintolassa. Italiassa olen käynyt monta kertaa. Matkoilta on jäänyt mieleen makuja, joita haluan tarjota myös Scolaressa.”
Anni Langhoff / Apulaisravintolapäällikkö
“Italia on upea ruoka- ja viinimaa, jonka alueista on vaikea valita parasta. Tunnen hyvin Piemonten makumaailman, jonka helmiä ovat Brasato al Barolo eli baroloviinissä pitkään haudutettu lihapata sekä Ruchè- ja Grignolino-lajikkeesta tehdyt natuviinit. Myös lasillinen kylmää pecorinoa Abruzzon alueelta toimii aina. Kaikki lähtee laadukkaista raaka-aineista. Niiden ansiosta jo tuoreesta pastasta, oliiviöljystä ja tomaateista syntyy jumalaisen hyvä annos. On tärkeää, että aterialla on kotoisa tunnelma – sellaisen haluan luoda Scolareen.”